2013. május 30., csütörtök

2013. május 31. Hírek 8.

Megjött a tél! Reggel 3 fokot írt ki a telefonom! A szobánkban van egy elektromos radiátor, de kint nincs fűtés, mint ahogy ez errefelé nem divat, úgyhogy éppen kabátban írom a blogot. Mondjuk ez a hideg nem jelenti azt, hogy délutánra nem lesz 20 fok, napsütéssel. Várhatóan a körül lesz. Ami egyrészről jó, mert tényleg nem igazán van szükség fűtésre, másrészről viszont tisztára sivatag. Fogalmam sincs, hogy is kéne öltözni. Reggel téli kabát, délután pulcsi, vagy póló. Itt általában reggel nagyon alulöltözöttek az emberek, merthogy úgyis meleg lesz. Van, hogy ránézek valakire, és majdnem megfagyok. :)
Többen érdeklődtek már a vízumunk után. Nem azért nem írtam róla, mert titok, hanem mert elsősorban a családomnak, barátaimnak vezetem a blogot, ők meg úgyis tudják. De akkor essen szó erről is. Mi tanulóvízummal jöttünk ki, én éppen angolt tanulok egy suliban, bő 3 hónapig. Idekint lehet hosszabbítani a vízumokat, és tudunk tovább tanulni, vagy akár másfajta vízumra is lecserélhetjük. Árakkal kapcsolatban is érdeklődnek. Ne tegyétek! Teljesen felesleges. Minden eset más és más. Ezer és egy vízum van, és ezer és egy család. Mindenki esete speciális. A CSE Australia boldogan áll a rendelkezésetekre, és nagyon pontos összegeket mond, velük bármit megbeszélhettek. Nekünk is ők segítettek, és nem bántuk meg. Korrektek, kedvesek, és kijövetel után is lehet rájuk számítani. Az áruk miatt ne aggódjatok, higgyétek el, ők lesznek a legolcsóbbak a kijöveteletek hosszú útján.
És még egy kis érdekesség. Ugyebár otthon nem lehet dohányozni a buszmegállókban. Itt sem. Viszont nem is láttam még dohányzó embert a buszmegállók közelében sem, ami merőben eltér az otthon tapasztaltaktól. A nagyobb buszmegállókban kamera ia van, és erre, és a dohányzás tiltására tábla is felhívja a figyelmet. Talán otthonra is kéne egy pár kamera. Bár lehet, hogy az első éjjel levernék, összetörnék. Azt gondoltam, itt kevesebb a dohányos, merthogy itt tényleg drága a cigi, doboza kb. 5000Ft (nem elírás, ha dohányzol és ki akarsz jönni, kezdj el leszokni, vagy nyerj a lottón), és mégis sokan dohányoznak. Bár itt az átlag életszínvonal is elképesztően magas.
Már megint van egy pár helyi érdekesség, amit szeretnék leírni, mihamarabb időt is kerítek rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése