2013. május 7., kedd

2013. május 08. Hírek 4.






Már elég sok minden történ az utolsó híradó óta, de megpróbálom összeszedni. Voltunk Barbecue partin magyaroknál. Azaz főként magyarok voltak. A suliban, ahová járok, két magyar jár még, közülük Helga tartotta a bulit, megünnepelni új albérletüket. Nagyon szép lakás, és ausztrál szokásokhoz méltón jó tágas. Itt kóstoltunk először kinti alkoholt. Ittunk valamiféle likőrt, jó volt, szerintem kicsit nagyobb az alkoholtartalma, mint otthon, meg sört is kóstoltunk, nagyon jó volt. Bár az konkrétan nem ausztrál sör volt, elég fura neve volt, ha véletlenül bárkit érdekel, majd megkérdezem. Ha valakiben felmerül a kérdés, hogy ittunk, és mivel mentünk, jogos. Kocsival mentünk, de itt nem zéró tolerancia van. Nyugodtan megihatsz egy sört, nem fognak megbüntetni. Azért töményet ne igyunk hozzá. :)
Voltunk a Kings parkban, ami a világ legnagyobb belvárosi parkja. Gyönyörű szép. Igazából kocsival jártuk körbe, gyalog Sacival lehetetlen lett volna, szerintem egy napi túra. Vagy több, mire mindent bejár az ember. Úgyhogy a játszótereknél álltunk meg. Nem semmi, ahogy megoldották. Óriási területen van a játszótér, kisebb csoportokban külön játszóterek, hogy minden korosztály igényét kielégítsék.








Iskolai kiránduláson voltam még Fremantle-ben. Nagyon szép hely, igazi horgászparadicsom, gyönyörű óceánparttal. Persze itt is van nagy park, játszótér, meg klassz piac, ez utóbbi kihagyhatatlan. A horgászás mindenhol ingyenes, igazából meg is lepődtek a kérdésemen, hogy miért kérnének pénzt érte?








Indulok angolra. Most egy új csoportba vagyok, mert minden 8. hétnél felmérő van, és új szintbesorolás. Nem egyszerű, aki megteheti, hogy gyerek nélkül indul neki, az ne halogassa, mert gyerek mellett nagyon kemény. A blog mellett a házit is reggelente írom. :)
Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése