2013. május 12., vasárnap

2013. május 12. Hírek 6.


Szombaton délután ellátogattunk a Yanchep Nemzeti Parkba. Óriási és gyönyörű. Láttunk rengeteg kengurut, Saci előszeretettel kergette őket tiltásom ellenére.  Láttunk még rengeteg madarat, meg koala macikat. A madarakat etettük is, bár ezt nem igazán szabad. Voltunk egy cseppkőbarlangban, meg megnéztük a közeli óceánpartot is. Gyakorlatilag minden hétvégén új helyre megyünk, mert rengeteg látványosság van itt.









Csütörtökön megjött Niki és Lara Magyarországról.  Lara 5 éves, és szerencsére nagyon szeretik egymást Sacival, úgyhogy nagyon sokat játszanak. Nagyon jól megvagyunk együtt, örülünk, hogy ilyen klassz családhoz jöttünk ki albérletbe (még egyszer köszi CSE Australia).
Egy-két helyi érdekesség a végére. Perthben ingyenesek az autópályák. Sok helyen a belvárosban is 70 a megengedett sebesség. Nagyon jók az utak, és nagyon lehet haladni. Nem a rasszizmus miatt, de így tudom megkülönböztetni, a sárgák az egyedüliek, akik maszkot hordanak, ha betegek, viszont nem ismerik a zsebkendőt. Konkrétan nagyon durván szipognak, és ha zsebkendőt kapnak (mert mást halálra idegesít), csak megtörli az orrát, és szipog tovább. Nagyon durva. És nem lenne bejegyzés buszos sztori nélkül. Állandóan gondoskodnak az új élményről. Szóval reggel jött a busz, még jó, hogy 5 percenként jár, mert ki volt írva rá, hogy Bus full, Sorry. Hát Magyarországon ez még a félig üres állapot lett volna, de itt persze senki sem háborodott föl. Nem volt álló tömeg, lazán álltak, az ajtót nem kellet kézzel meglökni, hogy becsukódjon, mert fönnakad az emberekben, mint otthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése