2013. május 6., hétfő

2013. április 21. Híradó 2.

Itt az újabb híradó ideje. :)
Végre voltunk az óceánparton. :) Gyönyörű volt. Az óceán is, és a part is. Eszméletlen szép ez a város. Most itt elég hideg van, kb. 20 fok, és záporok is vannak, tegnap is volt egy, meg ma kettő. Azt mondják, hogy ez extra hideg ősszel, a leghidegebb hónapok, június, július szokott ilyen lenni. Hát ha ilyen lesz, azt elviselem. Pulcsis idő. A parton mondjuk este voltunk, és már pulcsiba is egy kicsit hűvös volt, meg nagy volt a szél. Láttuk volna a naplementét, ha nincs felhő.


A lakásban nagyon jól érezzük magunkat, bár a szobánk kicsi, de sokat vagyunk a nappaliban, meg az udvaron van trambulin is, Saci nagy örömére. :) Van grillsütő is, azt még nem használtuk.
Mi már átálltunk Lacival az itteni időre, Sacinak megy lassabban. De egész jól haladunk, ma már 9 előtt fenn volt, csak a déli alvásra nem lenetett rávenni, csak 2 után, most meg nagyon bealudt. Így este mindig későn tudjuk letenni. Ördögi kör. :)
A kinti élet összességében drága. A szolgáltatások nagyon drágák, és sok áru is. De van, ami olcsóbb mint otthon. Pl. az ausztrál egy lusta népség, így a húsok zömében elő vannak készítve, pucolva, meg rengeteg pácolt hús van lefóliázva. Ezek dágák. Ha a csirkecombon rajta van a bőr, máris olcsó. Meg marhát is vettük tömbben, úgy sokkal olcsóbb, mint otthon. Nem is beszélve a minőségről. A marhát otthon ha kiöregszik, levágják. Itt ez nemzeti eledel, nem öreg, kemény. Amit vettem, csak egy kis faggyú volt a tetején, majd színhús. egy óra alatt puhára lehet főzni. Itt óriási területeken mozoghatnak, nem kövérek. A dinnye is első osztályú - igen, már ettem - és nem is drága. Bár most tudtam meg, hogy a szezonjában meg viccesen olcsó lesz. De mondjuk egy kindertojás 2 dollár!!! és persze a gyerek leemeli a polcról, mint otthon, nem érti, miért esek kétségbe, amikor az 500Ft-os kinder csokitojásból egy darab a földre esik. :)
A lakásra visszatérve van egy-két érdekesség. pl. az ablakok. A fürdőben és a WC-ben elég nagy foncsor üveg ablakok vannak, aminek a tetején kb. 10cm szúnyogháló. Ezt nem lehet kinyitni vagy becsukni, így van, mindig szellőzik, és mindig csak ennyire. De van mellette bivaly erős elszívó is. A szobákban viszont hosszú, keskeny ablakok vannak, elhúzósak, így csak a fele nyílik. A szúnyoghálók is zárhatóak, ha az ajtót kinyitjuk. Ennek a működését Laci rögtön megmutatta Sacinak, aki ezt villám gyorsan el is sajátította, nagy örömömre. :)
Saci kapott az Ikeából sámlikat, meg magas széket, hogy az asztalnál kényelmesen üljön. Az ilyen dolgoknak is nagyon tud örülni, mondja is, hogy ő kapta, és már másik székre nem is hajlandó ülni az asztalnál.
A vezetéssel vigyázni kell, sok a domb, nem is gondoltam volna, szinte már hegyvidékes. Könnyű begyorsulni, de nem szabad, mert minden kereszteződésben trafi van felszerelve, a sebességet is mérik, meg a piroson áthaladást is figyelik. És a rendbontás itt se olcsó.
Holnap kezdem a sulit, kicsit izgulok, mert még azt se tudom, hogy mondom el, hogy ki vagyok, és miért jöttem. :) Ha sikerül kinyögnöm, hogy angolt tanulni jöttem, tuti azt mondják, hogy rám fér. :)
Egyre több ötletünk van a hogyan továbbra, és egyre több út és lehetőség kirajzolódik előttünk. Nem lesz könnyű, mert újra kell építenünk mindent, de viszonylag gyorsan lehet, és nagyon megéri. Ez egy erősen fogyasztói társadalom, és van is miből, a fizetéseket elnézve.
Mi még erősen nézzük az akciókat. Meg van egy hentesbolt, ahol sok magyar terméket lehet kapni, Kalocsai paprikát, mustárt, erős pistát, piros aranyat, magyar kolbászt, szalámit, és még dolgokat, eszembe sem jut. És nem is drága. Nem tudom, hogy csinálja. :)

A legdurvább: NEM LEHET KAPNI KISMOTORT!!! Ez hihetetlen. Azt az infót kaptam, hogy nincs futóbicikli, pedig az van, de az is gagyi, de kismotor végképp nincs. Vannak gagyi járművek kicsiknek, ami nagyon alacsony, több kerekű, meg elég érdekes, nehéz hajtani, de ennyi. És ezek nagyon drágák. kb. 20-30ezer Ft. Úgyhogy Kata (Te is kapsz levelet :) ) vesz nekem a piacon, és megkapom postán. Az "csak 12ezerFt" + motor. :) Még mindig olcsóbb, mint itt venni egy bénát, és az ígéret az ígéret. Saci időközönként rákérdez ám. :)
Madarakról ne sokat várjatok, mert bár nagyon érdekesek, nehéz őket fotózni, mert leginkább a fák tetején vannak. Kengurut meg még nem láttunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése