2013. június 29., szombat

2013. június 29. Hírek 11.

Beadtuk a vízumot!!! :) Azaz konkrétan nem mi, hanem a CSE Australia. :) Pedig nem volt egyszerű. Írtam az előző blogomban, hogy július 1-től nagy áremelések lesznek. Épp ezért nem kis tömeg döntött úgy, hogy gyorsan beadja az új vízumot. Ezért az internetes rendszer is folyton összeomlott (tiszta Magyarország), meg még a suli rendszere is, amitől vártuk az igazolást. Szóval nem volt egyszerű, izgultunk sokat, de péntek délutánra, még a zárás előtt sikerült beadni. :) Úgyhogy már csak várjuk az elbírálást. Remélem gyorsan megjön, mert már nézegetjük, hogy merre kéne lakást bérelni. Ezt július végén vissza kell adni, innen ki kell költöznünk.
Mai érdekességnek egy kis ausztrál szlenget szánok. Először is egy kis szöveget, amivel bármikor összefuthatunk, majd a magyarázatot hozzá, higgyétek el, kelleni fog :) , majd egy-két szleng szót osztok meg veletek. Ha erre felé készültök, jobb lesz komolyan venni a szlenget, mert elég sűrűn találozunk velük. :)
How're you doin' mate! Why dontcha pop in this arvo - we're havin' a barby. Nothing much - just some snags and a few tinnies. Bring your boardies for a quick dip - might be scorching... No worries if you wanna bring your ankle-biters, there will be a few around. Hope to have a good chin-wag - haven't seen you for ages! Cheers mate!
Akkor most, miután sokkot kaptál, és rájöttél, hogy nem is igazán tudsz angolul :) (vagy ausztrál angolul) itt a segítség:
mate = haver
dontcha = don't you
pop in = visit
arvo = afternoon
barby = barbecue
snags = sausages
tinnies = can of beer
boardies = swimming bathers/boarders (long one)
quick dip = gyors merülés medencébe
sorching = very hot
no worries = no problem (mindenre ezt használják, állandóan)
wanna = want to
ankle-biters = children
chin-wag = chat/conversation (ha azt hitted japán, jól benézted, mint én :) )
for ages = long time
cheers = by
Azért most megnéznék egy-két arckifejezést. :)
És az ígért szavak:
Ha azt hiszed, hogy Ausztráliát úgy mondják, hogy Australia, nagyon tévedsz. :)
Ausztrália = Aussie, Oz, Straya (Igen, ez mind az, és tudnak ám hadarni. Még azt sem érted meg, ha azt mondják, hogy Ausztrália. És téged néznek hülyének.)
tucker = food
footy = football
chooks = chickens
bloody = very
sheila = woman (sometimes little bit stupid)
sangers = sandwiches
my shout = my treat (in a pub, pay with a hole group)
fag = cigarette
brekky = breakfast
loo = toilett
woop woop = far away
booze = alcohol
cocky = farmer (little neg., too much strong)
fair dinkum = serious/honest
crook = sick
cuppa = cup of tea
drongo = idiot
fluke = lucky, stroke of luck
bloke = man
És egy jó tanács a végére: Nehogy összekeverjétek a chooks, cocky és crook szavakat, mert furcsán fognak rátok nézni. :)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Kati!
    Először is gratulálok,hogy sikerült megvalósítani az álmotokat.Így ismeretlenül is élvezettel olvastam a blogotokat.Már azért is ,mert nekünk is tervbe van az elmenetel.Mi kb 1.5 év múlva szeretnénk menni.Azért is írtam Neked,mert ti is picur lánnyal vágtatok neki a nagy kalandnak.Ha nem veszed tolakodásnak akkor szeretnék tőled kérdezni egy pár dolgot.
    Az én email címem: gyszabo74@gmail.com
    Ha van egy kis időd megköszönném,hogyha feltehetnék egy pár kérdést Nektek.
    Köszönöm szépen.
    Üdvözlettel:Gyöngyi,Patrik,Zsolt

    VálaszTörlés