2013. október 8., kedd

2013. október 8. Hírek 13.

Itt az ideje, hogy újra jelentkezzek. Eddig nem sok izgalmas történt velünk, egy idő után itt is csak az "unalmas" hétköznapok telnek. Persze mennyivel másabb itt telnie. :)
Dolgozunk, tanulunk, és eddig keveset kirándultunk, mert rengeteget esett az eső, és hűvös is volt egy kicsit hozzá. De végre minden megváltozott. Bár eső még néhanapján van egy kicsi, és gyakran látni felhőket, végre tényleg teljes értékűen megérkezett a tavasz. Ez otthon már nyárnak is megteszi, de mivel itt a nyár ezerszer keményebb, maradjunk a tavasz meghatározásnál. Szóval már nem fázunk, tehát egyre többször kidugjuk itthonról a fejünket, még ha csak rövid kirándulásokra is. A tengerpart ide 10km, és a belváros is nagyon közel van, úgyhogy lehetőségeink korlátlanok.
Kb. egy hete a belvárosban kirándultunk Sacival, a barátnőmmel, Nikivel, és a kislányával, Larával, akiről már írtam, hogy Saci legjobb barátnője. Még ha ezzel Larát idegesíti is néha. :)
Egy pár kép a belvárosról, amerre jártunk:













Sacit babakocsival vittem, ami Magyarországon egy komoly vállalkozás, hiszen a buszok általában lépcsősek, és vagy segít valaki, vagy nem. Tudom, hogy erről már írtam, de akkor se bírom ki, hogy ne írjak róla. Babakocsival mindenki nagyon udvarias. A buszra először szállok fel, automatikusan engednek előre, a sofőr engedi a rámpát, hogy könnyebben fel tudjam tolni a kocsit, és vannak a buszokon "priority" ülések a babakocsisoknak és az időseknek, és el is fér ott a babakocsi. Szóval tényleg szuper. Meg Sacinak is élmény számba megy a buszozás, mert általában kocsival megyünk mindenhova. Igazából nagyon olcsó a benzin, ha már két felnőtt utazik, jobban megéri kocsival menni a legtöbb helyre.
A belvárosi ingyenes buszokról is írtam már, de most utaztam vele először. Meglepő volt számomra, hogy kiírják a buszmegállóba, hogy hány perc múlva jön a következő járat, és tényleg csak percek kérdése, és tényleg akkor jön, amikor írja. :)
A hyde parkba is rendszeresen ellátogatunk, mert szuper a játszótere, meg a tava is. Már üzemel a szökőkút játszótere is, majd erről is készítek egy pár képet. Itt egy halom féle szökőkútban játszhatnak a gyerekek. Ilyen több helyen is működik, de amiket eddig láttam, ez a legjobb. A hattyúk is szépen nőnek.

Az állatkertet is meglátogattuk végre, és éves bérletet vettünk, mert nagyon szeretjük. Tuti sűrűn megyünk majd. Nagyon nagy, rengeteg állattal, és gyönyörű. A facebookon aki ismer, rengeteg képet láthatott róla, de azért ide is felteszek egy párat. :)





Voltunk még a claremonti banzájon, ami a királynő születésnapján kezdődik - legalábbis ahogy Western Ausztráliában tartják, mert hát ahány állam, annyi időpont :) - és egy hétig tart, ezért gondolom, hogy a királynő születésnapját hivatott megünnepelni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a majálist megszorozzuk sokkal, és felturbózzuk. Bár törökmézet sehol nem láttam... :) Rengeteg sergő van, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, meg állatsimogató, meg tevegelés, pónilovaglás, lovas bemutatók, minden este nagy tűzijáték, meg persze minden eladó. De ők már nem aprózzák el, hogy egyesével vásárolj. Nem ám! Az sok idő, meg macera. Rengeteg csomagot árulnak. Különböző értékű játék- és édességcsomagok tömkelegét lehet megvásárolni, vagy éppen nyerni. Nem semmi látvány volt. A lovas sergőt Saci imádta, de a sárkányostól megijedt, meg kellett állítani, hogy leszállhasson, de persze azóta is hallgatom, hogy majd újra felül rá. Egy pár kép:









És persze nem maradhat ki az óceán meglátogatása. Egy új partot fedeztünk fel a közelben, ahol a kövek megtörik a hullámokat, ami Sacinak nagyon tetszett, és rengeteg a kagyló. North beach a hely neve.


A napokban ezek történtek. Mivel jön a nyár, egyre többet kirándulhatunk, úgyhogy a nyáron biztosan sűrűbben jelentkezem. Puszi az otthoniaknak!!!!

2 megjegyzés: